'Aliş' İsimli Yavru Baykuş Kısa Sürede Birimin Maskotu Oldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü tarafından bulunan ve henüz uçma yetisi gelişmemiş olan yavru baykuş, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yaşam Yayın: 11 Temmuz 2025 - Cuma - Güncelleme: 11.07.2025 14:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

 Yaklaşık 1,5 aylık olduğu tahmin edilen minik baykuş, şu anda belediye veterinerlerinin gözetiminde tedavi ve bakım sürecine alındı.

 ADINI ‘ALİŞ’ KOYDULAR

Yalova Belediyesi Veteriner Hekimi Betül Yüzbaşı, yavru baykuşun durumu hakkında bilgi vererek, “Aliş adını verdiğimiz yavru baykuşumuz, bize teslim edildiği günden bu yana birimimizin maskotu haline geldi. Henüz uçma yeteneği gelişmediği için belirli aralıklarla kanat egzersizleri yapıyoruz. Bu sayede ilerleyen günlerde kendi başına uçabilecek duruma gelmesini hedefliyoruz” dedi.

KEDİ MAMASIYLA BESLENİYOR, DOĞAL YAŞAMA HAZIRLANIYOR

Yavru baykuşun özel bakım altında beslendiğini belirten Yüzbaşı, sözlerine şöyle devam etti:

“Elimizde bulunan yaş mamalarla özel olarak besliyoruz. Şu anda kedi mamasıyla dengeli bir beslenme programı uyguluyoruz. Sağlık durumu gayet iyi. Tüm tedavi ve gelişim süreci tamamlandıktan sonra, yeniden doğaya kazandırmayı hedefliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.