Başkan Tutuk: “Ben Halkımıza Hayal Satmam”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz da..

Başkan Tutuk: “Ben Halkımıza Hayal Satmam”
Yayınlanma: Güncelleme: 64 views
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz da katıldı.
Yalova Belediyesi’nin 4 yıllık çalışmalarıyla ilgili gazetecilere sunum yapan Başkan Tutuk, barajdaki suyun kayıp kaçak yoluyla %26 sının toprağa gömüldüğünü, içme suyu ana ishale hattı yapımının %70’inin tamamlandığını dile getirdi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Tutuk önemli açıklamalarda bulundu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK
Ak Parti hükümetinin mevcut kentsel dönüşüm çalışmalarına ilave olarak farklı paketler üzerinde çalıştığını belirten Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk; “Bağlarbaşı Mahallesinde yeni firmayla başlayan ihale süreci tamamlandı. Ocak ayında hafriyat çalışmasının başlayacağı belirtildi. Belki mevsim koşulları çalışmaları etkileyebilir. Belediye olarak imar uygulamaları ve satın alma yoluyla kazandığımız yeni alanlar var. Buralardan belediyemize daire kazandıracağız. Birçok vatandaşımız dönüşüme sıcak bakıyor ama kira sürecinde zorlanıyor. Bu daireler vatandaşlarımıza kira sürecinde alternatif olacak. Taşınma sorunu olmayınca dönüşüm hızlanacak. Yapabilirsek hak sahiplerinin dairelerini belki de takasta kullanacağız. Mevcut eski yapı stoğunun %30-35 lik kısmını daha mutlaka kentsel dönüşüme sokacağız. Mevcut kat sayısına aynı katı verdiğimiz uygulama yeni başlamasına rağmen çok ciddi ilgi gördü.” dedi.
BELEDİYENİN BORCU YOK
Göreve gelir gelmez Yalova Belediyesi’nin borçlarını kapattıklarını söyleyen Tutuk:” İlk işimiz icra dosyalarını temizlemek oldu. Çok şükür belediyemizin kamuya olan borçlar dışında borcu yok. Devam eden programlı yatırım faaliyetlerinin ödemeleri takvim doğrultusunda devam ediyor. Teknik olarak borç gözüken şeyler yapılan hizmetlerin ödemeleri olan harcamalar” diye konuştu.
BEN HAYAL SATMAM
Hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceği sözler vermeyeceğini, vatandaşlara hayal satmayacağını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk; “Ben 360 derece dönen Atakule yapacağız, ambulans pisti yapacağız demesini bilirim. Ama bizim anlayışımızda vatandaşa hayal satılmaz. Bugün her yaştan vatandaşımız gelip sarılıp, teşekkür ediyorsa demekki doğru işler yapıyoruz”
CUMHURBAŞKANIMIZ TAKDİR ETTİ TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tekrardan aday gösterildiği için mutluluğunu ifade eden Başkan Mustafa Tutuk” Sokakta, anketlerde halkımızın desteğini ve teveccühünü görüyorduk. Belediyeciliğin, hizmetin ustası; Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 5 yıl daha göreve devam diyerek onure etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
GÜÇLÜ: “YALOVA’YI SEVMEK FATİH CADDESİNİN SU BASMASINI İZLEMEK DEĞİLDİR”
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile kol kola çalıştığını ve aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğini söyleyen Ak Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü; “Yalova’yı sevdiğini iddia edenler yıllarca Fatih Caddesinin su basmasını izlediler. Mustafa Başkanımız göreve geldi bölgede kazı yaparak deplase yöntemle boruları dereye bağladı. Artık o bölgede taşkın olmuyor hem de ışıl ışıl. Başkanımızla eskiye dayalı abi kardeş ilişkimiz var. Aynı şekilde devam edecek. Genel seçimlerde 60 günde 4 kez anket yaptık. Bizim için çok faydalı oldu. Seçime 80 gün kaldı. Aynı anlayışla partimizin seç beyannamesinin açıklanmasının ardından çalışmalarımızı hızlandıracağız.” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.