Çınarcık Arıtma Tesisinde İnceleme Yapıldı

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in talimatı üzerine, havalandırmalı aktif çamur prosesi ile çalışan Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisimizi ileri biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine dönüştürmek için düğmeye basıldı. Bugün, Mavi Deniz..

Çınarcık Arıtma Tesisinde İnceleme Yapıldı
Yayınlanma: Güncelleme: 71 views

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in talimatı üzerine, havalandırmalı aktif çamur prosesi ile çalışan Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisimizi ileri biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine dönüştürmek için düğmeye basıldı.

Bugün, Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisi, ileri biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine dönüştürme sürecine resmi olarak başlandı. Konya Büyük Şehir Belediyesi KOSKİ (Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi) yetkileri ile Çınarcık Belediyesi arasında yapılan fizibilite çalışmasının ardından yetkililer bir araya geldi.

Bu önemli adımı atmak için Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Murat Savaş , Konya Büyük Şehir Belediyesi KOSKİ (Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya Büyük Şehir Belediyesi KOSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Mehmet Metin, Konya Büyük Şehir Belediyesi KOSKİ Arıtma Tesisleri Proje ve Yapım Şube Müdürü Muhammed Ceylan bir araya gelerek , Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisinin biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine dönüştürmesi için yapılacakları yerinde incelendikten sonra tesisin ve terfi istasyonlarının son durumları hakkında istişarede bulundular.

Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisinin havalandırmalı aktif çamur prosesiyle çalışan tesisin modernizasyonu ve iyileştirilmesi için başlatılan bu sürecin, bölgenin atık su arıtma kapasitesini artırarak çevresel etkiyi en aza indirmeyi hedeflendiği. Bunun yanında projenin, ileri teknoloji ve biyolojik arıtma yöntemleriyle, su kaynaklarının korunması için önemli bir katkıda bulunması bekleniyor.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer konu ile ilgili “Mavi Deniz Atıksu Arıtma Tesisinin havalandırmalı aktif çamur prosesiyle çalışan tesisin modernizasyonu ve iyileştirilmesi için düğmeye bastık. Yıllarca süre gelen Çınarcık’ın kanalizasyon alt yapısında köklü bir değişiklik yapmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Yapacağımız çalışma ile bölgenin atık su arıtma kapasitesini artırarak çevresel etkiyi en aza indirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız proje ile ileri teknoloji ve biyolojik arıtma yöntemleriyle, su kaynaklarının korunması ve çevre içinde önemli bir katkısı olacaktır. Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz Çınarcık’ımıza, doğamıza, insanımıza ve doğada yaşayan tüm canlılarımıza hayırlı olsun” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.