“Özel Harekatçıların Kirpileri Yalova’da Üretilecek”

Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in BMC’nin üretimin Yalova’da yapma kararı verdiğini söyledi. Özdemir, “Özel harekâtçıların kullandığı Kirpi ve akrep gibi hafif zırhlı araçlar artık Yalova’da..

“Özel Harekatçıların Kirpileri Yalova’da Üretilecek”
Yayınlanma: Güncelleme: 688 views

Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in BMC’nin üretimin Yalova’da yapma kararı verdiğini söyledi. Özdemir, “Özel harekâtçıların kullandığı Kirpi ve akrep gibi hafif zırhlı araçlar artık Yalova’da üretilecek” dedi.

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Direnç Özdemir, BMC yönetimi ile yaptığı görüşmede dev firmanın üretim hattını Yalova’ya kaydırma kararı aldığını belirtti. Özdemir yaptığı açıklamasında; “TOGG’un robotik sistemlerini yapan firma şuan OSB’mizin üyesi. Bu sene de yatırıma başlıyor. Ayrıca firmadan robotik kol sistemleriyle ilgili laboratuar yapma sözü de aldık. Yalova Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğrencileri bu robotik sistemlerin eğitiminden de geçiyor olacaklar. Bu hepimiz için bir değer. Bu anlamda BMC’de bizim için bir değerdir. Onlara biz gidip üretiminizi Yalova’da yapın diye teklif sunduk. Böyle bir markanın bir şehre kazandıracağı çarpan etkisinin ne kadar büyük olacağını en iyi sanayicilerimiz bilirler. O anlamda BMC’nin Yalova’da kuracağı fabrika ve yapacağı önemsiyoruz. Ülkemizin güvenliği için gece gündüz çalışan özel harekatçılarımızın kullandıkları o kirpi ve akrep adlı hafif zırhlı araçlar BMC’nin OSB içerisinde fabrika kurması ile birlikte Yalova’da üretilmeye başlanacak. Tank imalatını her ne kadar Ankara’ya kaptırmış olsak da milli araç üretiminin çekim merkezi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Saim Çotuk’un Özel Haberi

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.