Rektör Bahçekapılı TEKNOFEST 2023 Ankara’da Yarışan Takımlarımıza Destek Verdi

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2023’te, Yalova Üniversitesi, milli teknoloji gelişimine önemli bir katkı sunuyor. Üniversitemiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde gerçekleşen bu etkinlikte yerini..

Rektör Bahçekapılı TEKNOFEST 2023 Ankara’da Yarışan Takımlarımıza Destek Verdi
Yayınlanma: Güncelleme: 583 views

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2023’te, Yalova Üniversitesi, milli teknoloji gelişimine önemli bir katkı sunuyor. Üniversitemiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde gerçekleşen bu etkinlikte yerini alarak, açtığı stantla ziyaretçileri ağırlıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, TEKNOFEST 2023 alanında kurulan Yalova Üniversitesi standını ziyaret ederken Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ve Yalova Teknopark Genel Müdürü Yasin Gök’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Rektör Bahçekapılı Yalova OSB ve Teknopark ile aynı standı paylaşmanın önemini vurgulayarak, bu iş birliğinin milli teknolojinin gelişimine olan katkısına dikkat çekti.

TEKNOFEST’te Yalova Üniversitesi takımlarının hazırladığı projeler büyük ilgi görüyor. Ulaştırma Mühendisleri takımının “Girişim Yarışması” kategorisinde yer aldığı entegre toplu taşıma platformu projesi kategorisinde son 16 takıma kaldı. Proje, Türkiye genelindeki toplu taşıma sistemlerini tek bir yazılım üzerinde birleştirerek farklı şehirlerdeki toplu taşıma bilgilerine kolayca erişimi sağlıyor.

Araştırma görevlilerimiz İsmail Adalıoğlu, Gürcan Sarısoy ve Ayşe Polat tarafından oluşturulan Ulaştırma Mühendisleri takımı, bu proje ile Ulaşım ve Mobilite alanında 16 finalist arasına girmeyi başardı. Projeye ilişkin daha fazla bilgiye www.akilliulasim.com adresinden ulaşılabiliyor. Yalova Üniversitesini temsil eden bir diğer takımımız ATMACA TEAM, TEKNOFEST 2023 Girişim Yarışması’nda önemli bir başarı elde ederek Tarım Teknolojileri kategorisinde 17 finalist takım arasına girdi.

ATMACA TEAM tarım sektöründe su tasarrufunu ve ürün verimliliğini artırmayı hedefleyen topraklı ve topraksız (hidroponik) seralara yönelik otomasyon kitleri ve uzaktan takip uygulaması geliştiriyor. Takımın üyeleri arasında Yalova Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden Burak Mutluer ve Atahan Efe, Endüstri Mühendisliğinden Erva Nazlı Tüccar ve Enerji Sistemleri Mühendisliğinden Mehmet Yazıcıoğlu bulunuyor.

ATMACA TEAM, geçen sene TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında üniversitemizi temsil ederek 10. sırada yer almışlar ve dikkatleri üzerine çekmişti. ATMACA Team, Bu yıl ikinci kez TEKNOFEST finalisti olarak, tarım teknolojilerindeki yenilikçi çalışmalarıyla sektöre değerli katkılar sunmayı sürdürüyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, sergilenen projeleri inceledi ve öğrencilerimize başarılar dileyerek, üniversite olarak bu tür etkinliklerde öğrencilerine sağladıkları desteğin devam edeceğini belirtti. Prof. Dr. Bahçekapılı, “Üniversitemiz, Milli Teknoloji Hamlesi’nin merkezinde yer alıyor ve Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek teknolojilere ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimiz, ürettikleri projelerle bu büyük organizasyonda önemli başarılar elde ediyorlar. Biz, öğrencilerimizin gelişimini ve ülkemizin geleceğini TEKNOFEST gibi önemli platformlarda desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.