Yemek Atıkları Can Dostlara Mama Oluyor

Altınova’yı saÄŸlıklı bir geleceÄŸe taşımak amacıyla önemli yatırımları hayata geçiren Altınova Belediyesi, önemli bir geri kazanım projesiyle çöpe gidecek yemek atıklarını da yeniden ekonomiye kazandırıyor. Yalova’nın Altınova Belediyesi tarafından ilçeye..

Yemek Atıkları Can Dostlara Mama Oluyor
Yayınlanma: Güncelleme: 100 views

Altınova’yı saÄŸlıklı bir geleceÄŸe taşımak amacıyla önemli yatırımları hayata geçiren Altınova Belediyesi, önemli bir geri kazanım projesiyle çöpe gidecek yemek atıklarını da yeniden ekonomiye kazandırıyor.

Yalova’nın Altınova Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kedi ve Köpek Mama Ãœretim Tesisi sayesinde son 2 ayda çöpe gidecek 1500 kiloya yakın yemek atığı, 600 kilo kedi ve köpek mamasına dönüştürüldü. Böylelikle önemli bir isnafın önüne geçilirken, çöpe gidecek atıklardan hazırlanan mamalar, 2’ÅŸer kilogramlık paketler halinde hayvanseverlere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Ekonomiye kazandırıyor

Altınova’yı saÄŸlıklı bir geleceÄŸe taşımak amacıyla önemli yatırımları hayata geçiren Altınova Belediyesi, önemli bir geri kazanım projesiyle çöpe gidecek yemek atıklarını da yeniden ekonomiye kazandırıyor. Ä°lçedeki tersaneler bölgesindeki fabrikalar ve yemek firmalarından toplanan yemek atıklarının deÄŸerledirilmesi hedefiyle yaptırılan Kedi ve Köpek Mama Ãœretim Tesisi, 4 ay süren deneme üretiminin ardından 2 ay önce tam anlamıyla devreye alındı. Aylık yaklaşık 1 ton mama üretim kapasitesine sahip tesiste, son 2 ay içinde 600 kilogram mama üretildi.

Marmara Bölgesi’nde ilk ve tek

Fabrikalar ve yemek firmalarından toplanan yemek atıkları, veteriner hekimlerin gözetiminde uygun oranlarda karıştırılarak, son teknoloji makinelerde iÅŸleniyor. Hazırlanan mamalar, 2’ÅŸer kilogramlık vakumlu poÅŸetlere doldurularak, talep eden hayvanseverlere ücretsiz dağıtılıyor. Ãœretilen mamaların yüzde 20’si Atınova Belediyesi’nin barınağında kullanılırken, kalan yüzde 80’i ise evlerinde hayvan besleyen vatandaÅŸlara dağıtılıyor. Marmara Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliÄŸi taşıyan tesis sayesinde, ücretsiz mama temin etme imkanı bulan hayvanseverlerin aile bütçelerine de önemli bir katkı saÄŸlanmış oluyor.

Sıfırdan Başlıyoruz

Altınova Belediye BaÅŸkanı Dr. Metin Oral, sıfır atık projesi kapsamında ‘Sıfırdan BaÅŸlıyoruz’ temasıyla hayata geçirdikleri geri kazanım projesinin bir ayağının da Kedi ve Köpek Mama Ãœretim Tesisi olduÄŸunu söyledi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne Altınova Belediyesi olarak tüm güçleriyle destek verdiklerini dile getiren BaÅŸkan Oral, “Bu tesisimizde de çöpe gidecek yemek atıkları kedi ve köpekler için mamaya dönüşüyor. Bu konuda hayvanseverlerimizle birlikte çalışıyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili olarak son zamanlarda bazı sıkıntılar yaÅŸandı ama el birliÄŸiyle o hayvanlarımıza da sahip çıkıyoruz. Evlerinde ve sokakta hayvan besleyen vatandaÅŸlarımıza buradan ücretsiz mama desteÄŸi saÄŸlıyoruz. Yemek firmalarımız da atılacak olan yemek atıklarını vererek bize önemli bir destek saÄŸlıyorlar, onlara da teÅŸekkür ediyorum. Böylelikle hem israfın önüne geçmiÅŸ oluyoruz hem de ücretsiz mama desteÄŸi ile hayvanseverlerimizin aile ekonomisine katkı saÄŸlamış oluyoruz” diye konuÅŸtu.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.