Balıkçılık, Evcil Hayvanlar, Kent Tarımı Tarım Cebimde Uygulamasında

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımsal üretim ile ilgili iÅŸ ve iÅŸlemlerin, cep telefonu üzerinden tek tuÅŸla yapılabilmesine imkân saÄŸlayan “TarımCebimde” mobil uygulamasına “Balıkçılık”, “Evcil Hayvanlar” ve “Kent Tarımı” modülleri de..

Balıkçılık, Evcil Hayvanlar, Kent Tarımı Tarım Cebimde Uygulamasında
Yayınlanma: Güncelleme: 615 views

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımsal üretim ile ilgili iÅŸ ve iÅŸlemlerin, cep telefonu üzerinden tek tuÅŸla yapılabilmesine imkân saÄŸlayan “TarımCebimde” mobil uygulamasına “Balıkçılık”, “Evcil Hayvanlar” ve “Kent Tarımı” modülleri de eklendi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KÄ°RÄ°ÅžCÄ°’nin 2 Ocak 2023’de tanıtımını yaptığı “TarımCebimde 1.0″ mobil uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi baÅŸvurularının e-Devlet üzerinden alınması, bürokrasiyi azaltırken çiftçilerin de iÅŸlerini kolaylaÅŸtırıyor.

Uygulama sayesinde, tarım sektöründeki üreticiler, birçok işleme tek bir tıkla erişebiliyor, daha önce Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine giderek yapabildikleri hayvanlarının doğum/ölüm/düşen küpe bildirimleri gibi iş ve işlemleri uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Tarımda dijitalleÅŸme amacıyla hayata geçirilen uygulamanın sürekli geliÅŸtirilmesi çalışmaları kapsamında, mobil uygulamanın ilk güncellemesi 31 Ocak 2023’te yapılmıştı.

Bu güncelleme ile “Faydalı Linkler” modülü altında, kamuoyunda gündeme gelen asılsız iddialara cevap niteliÄŸinde “İddialar ve Gerçekler” alt bölümü eklenmiÅŸti.

Yurt dışında tarımsal üretim yapmak isteyen iÅŸ insanlarına rehberlik amacıyla 12 ülke ile ilgili tüm bilgileri içeren “Ülke Masaları”nın yanı sıra illerimiz bazında kovan, üretici, bal çeÅŸitleri ve üretim miktarlarını yansıtan “Bal Haritası” alt modülleri de son güncelleme ile kullanıcıların hizmete sunulmuÅŸtu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünün kendi personel ve iç kaynaklarıyla geliÅŸtirdiÄŸi uygulamada bugüne kadar “Bitkisel Ãœretim”, “Hayvansal Ãœretim”, “Desteklemeler”, “e-Devlet Hizmetleri”, “Destek Takvimi”, “EÄŸitim ve Yayın” ile “Faydalı Bilgiler” gibi ana baÅŸlıklarda hizmetler veriliyordu.

GÜNCELLEME İLE ÜÇ YENİ MODÜL EKLENDİ

Mobil uygulamada yapılan son güncelleme ile bugünden itibaren 2.0 versiyonu da hizmete sunuldu.

Bu güncelleme ile “Balıkçılık”, “Evcil Hayvanlar” ve “Kent Tarımı” modülleri de uygulamaya ilave edildi.

Yeni versiyona eklenen “Evcil Hayvanlar” modülü üzerinden kullanıcılar, can dostlarına iliÅŸkin veterinerleri tarafından iÅŸlenmiÅŸ aşılar dâhil tüm bilgilere eriÅŸebilecek ve mikroçipli ev hayvanı kaybolan kullanıcılar kayıp bildiriminde bulunabilecek.

Mobil uygulama üzerinden kaybolduğu beyan edilen evcil hayvana ilişkin kayıp bildirimi, anında elektronik ortamlarda kaydedilecek. Herhangi bir sebeple kayıp bildirimi yapılan evcil hayvan, veterinere getirildiğinde de mikroçip bilgilerinde eşleşme yapılabilecek.

“Balıkçılık” modülü üzerinden ise; balıkçılık ve su ürünleri yetiÅŸtiriciliÄŸi ve avcılığı yapan kullanıcılar için;

· Ticari kiÅŸi ruhsatı ve balıkçı gemisi ruhsatlarının görüntülenebileceÄŸi “Ruhsatlarım”,

· Özel avcılık izin ve amatör balıkçılık belgelerinin görüntülenebileceÄŸi “Belgelerim”,

· Balıkçı gemi sahiplerinin gemilerine ait sulardaki yer izlerini ve koordinatlarını haritadan görüntüleyebileceÄŸi “Gemim Nerede”,

· Balıkçı gemilerinin ister açıklarda isterse kıyıda arıza kaydının oluÅŸturulabileceÄŸi “Arıza Bildirimi”,

· Balıkçı gemi sahibi ve balıkçıların cezalarını sorgulayabileceÄŸi “Ceza Sorgulama” gibi iÅŸlemler kolayca gerçekleÅŸtirilecek.

“TarımCebimde”yi kullananlar, bugünden itibaren “Kent Tarımı” ile ilgili bilgilere de tek bir tuÅŸla ulaÅŸabilecek.

Kent Tarımı, tüketim merkezleri dikkate alınarak, lojistik mesafelere bağlı maliyet artışları ve üretim kayıplarının minimize edilmesi, daha taze ve raf ömrü daha uzun ürünlerin, daha çevreci bir model ile üretilmesi ve tüketicilere ulaştırılmasını hedefliyor.

Bu alana ilgi dayan tüm vatandaşlar, Bakanlık tarafından verilen destekleri ve bunlara ne şekilde ulaşabileceklerini bu modül üzerinden takip edebilecek.

Kullanımı hızla artan ve çiftçilerimiz tarafından ilgi odağı olma yolunda hızla ilerleyen “TarımCebimde” mobil uygulamasına “Orman”, “Su” ve “DoÄŸa” gibi konularda bilgi, duyuru, iÅŸ/iÅŸlemler içeren yeni modüllerin de kısa sürede eklenmesi için çalışmalar sürüyor.

Böylece “TarımCebimde”nin, sadece çiftçilerin deÄŸil tüm vatandaÅŸların kullanabileceÄŸi “Super App” tarzında bir uygulamaya dönüştürülmesi hedefleniyor.

“TarımCebimde” mobil uygulaması; App Store, Google Play ve AppGalery mobil uygulama maÄŸazalarından indirilebiliyor.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.